Havstoviken

Typ: Natur | Svårighetsgrad: Lätt | Maxdjup: 6m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

0,9 Kör rakt fram i rondellen till Brovägen fortsätt 1,0 km
1,9 Kör vidare in på Skärgårdsvägen fortsätt 9,9 km
11,9 Sväng in till höger ut på udden ett par hundra meter.
12,1 När vägen svänger 90gr till vänster kör rakt fram och parkera på klipporna.

Observera att du befinner dig i ett sommarstugeområde så var vänlig och diskret. På sommaren förekommer frekvent fritidsbåttrafik i området så var noga med dykflagg och håll uppsikt!! Det är fullt möjligt att simma över till Spikarna ifrån Havstoviken. Men om ni ska göra det så rekommenderar jag dig att ringa till lotsstationen på Spikarna och meddela, bara så att det inte händer en olycka.

Telefon till lotsstationen på Spikarna 060-586000

Dykplatsbeskrivning

Gå gärna en sväng och skapa dig en uppfattning om platsen innan du byter om. Rekommenderar att ni går rakt söderut till uddens södra spets över klipporna och ned till vattnet. Där finns inga stugor som störs av aktiviteterna. Det är ganska stenigt så ta det lugnt när ni ska i och ur -vattnet. Dykplatsen är en ganska grund vik med sand och sten -botten. Det finns lite fisk att se, Bla så går lax in och tar sig ett skrovmål när spiggen leker i viken (man ska dock ha tur om man hinner se dem).

Tänk på

Bortsett från stenarna när man ska i och ur vattnet så är detta en trevlig dykplats med bra sikt. Rekommenderas vid dyk på höst, vinter och vår då inte det är så mycket fritidsbåtar i vattnet.