Gustavsbergs Ångbåtsbrygga

Typ: Skrot | Svårighetsgrad: Medel | Maxdjup: 20m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

1 1.3km Följ skylt mot Haparanda fortsätt 2.6 km
2 3.9km Följ skylt mot Alnön fortsätt 70 m
3 4.0km Sväng höger via påfart till E4 (E4) fortsätt 190 m
4 4.1km Håll till höger på Johannedalsvägen fortsätt 0.5 km
5 4.7km Kör rakt fram i rondellen till Johannedalsvägen fortsätt 1.0 km
6 5.7km Kör rakt fram i rondellen till Johannedalsvägen fortsätt 2.8 km
7 8.4km Kör vidare in på Alnöbron fortsätt 2.3 km
8 10.7km Sväng höger i rondellen till Raholmsvägen fortsätt 5 km
9 15,7km Sväng höger ned till Småbåtshamnen i Gustavsberg. Nu är du framme, på höger sida innan du kommer ned till småbåtshamnen finns en parkering, där det kan vara lämpligt att parkera och byta om.

Dykplatsbeskrivning

När du bytt om gå ned mot småbåtshamnen. På höger sida har du en liten stenig strand, kran, sjösättningsramp etc. Här är det lämpligt att gå i. Hör dig gärna för med de som håller till i hamnen om vad som är på gång så att du inte dyker i när de ska sjösätta eller ta upp båtar.. etc.. När du simmar ut så rekommenderar jag att du simmar ut till ca 8-10m djup (det finns inte så mycket att se om du går djupare. Följ sedan djuplinjen söderut gå upp till 4-7m djup när du simmar tillbaka. Det som möter dig är en nästan makaber syn där den gamla ångbåtsbryggan har blivit igen fylld med div fyllnadsmassor. Så konstruktionen, pålverket etc står rakt ut i vattnet i ca 45gr vinkel. Verkar som att många har använt platsen som soptipp för här kan du hitta det mest konstiga och oväntade saker. Porslin, glas, flaskor, elmotorer, cementsuggor .. allt allt allt. Djurlivet begränsas till några simpor, sandstubb, spigg och andra småttingar.

Tänk på

Då detta är en småbåtshamn så dyk inte här utan en SMB om du skulle behöva gå upp till ytan!! Var vänlig mot båtägarna! Bottnen är väldigt mjuk så håll koll på din avvägning om du vill se något ALLS!