Ljungan / Matforsbron

Typ: Strömdyk | Svårighetsgrad: Medel | Maxdjup: 5m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

Kör från Sundsvall mot Matfors på E14, när du svängt av E14 så kommer du efter 1km ca till en bro över Ljungan. Direkt efter bron finns på höger sida en avtagsväg med bom där det går att parkera. Gå utför backen och till höger så kommer du till en liten strand och en sjösättningsplats för båtar. Detta är en lämplig plats att börja dyket.

Dykplatsbeskrivning

Svårigheten på dyken på denna plats varierar från lätt till svår beroende på vattenflödet! Sikten i Ljungan kan variera beroende på nederbörd, strömmar och väder. Det finns ganska mycket fisk bla abborre här, har stött på mest fisk på ”norrsidan” av ön (precis n-v om bron) samt efter n-ö sidan av vattendraget. Det finns en hel del med ”skrot” här, sjösättningsvagn, stora kugg/driv –hjul (30-80cm i diam), cyklar, mopeder, laserskrivare, spark, gammal eka, stegar, etc etc.

Tänk på

1. Tänk på att dykplatsen ligger mellan två kraftverk! Det kan var lugnt men det kan även vara strömt. Titta på nätet på flugfiske sidor eller eOn för att få reda på hur mycket man släpper på. 2. Ta det lugnt och bekanta dig med platsen så att du lär dig strömmarna. 3. Det finns inget dyk som är det är värt att riskera liv och hälsa för 4. Det finns mycket sjunktimmer överallt och lite järnskrot så se upp. 5. Längst ned i söder ligger kraftverket SIMMA INTE FÖR NÄRA! Om du inte vet EXAKT vad du gör.