Småbåtshamnen / Vindhem

Typ: Natur | Svårighetsgrad: Lätt | Maxdjup: 4m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

Att ta sig hit: Kör över Alnöbron, och håll mot höger i rondellen. Fortsätt följa den vägen ca:5-6 km du kommer då att se en skylt där det står restaurang vindhem och småbåtshamn. Tag av till höger där ner mot restaurangen, följ grusvägen till restaurangen. Där lastar man ur sin bil. Det finns ganska bra med parkeringsmöjligheter men om restaurangen är öppen eller campingen så rekommenderar jag dig att ta kontakt med restaurangen innan du parkerar bilen. Total restid/distans: Från Alnö-centrum: 5min Från Sundsvall-centrum: ca 15min

Dykplatsbeskrivning

Platsen: Det finns inte så mycket att se på insidan av vågbrytarna, utanför har du lite skrot och fisk. På senhöst, vinter och vår är det en skyddad och lämplig plats för div övningar och tester. Byt om: Byta om kan du antingen göra vid seglarklubbens stuga eller utanför småbåtshamnens område. Att tänka på: Det är mjukbotten så sikten kan snabbt försvinna helt. Sjösättningsrampen som finns på höger sida (när du tittar ut mot bukten) här finns en del vassa bultar och stålprofiler som du lätt kan göra illa dig på. Mat: Det är nära till Alnö centrum om restaurangen är stängd. Där hittar du allt från ICA till Pizzerior och annan snabbmat.

Tänk på

På sommaren när småbåtshamnen är öppen är det inte rekommenderat att dyka här, det är självklart då det är en småbåtshamn.