Bänkåsviken

Typ: Natur | Svårighetsgrad: Lätt | Maxdjup: 5m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

Kör över Alnöbron, och håll mot höger i rondellen. Fortsätt följa den vägen ca 8 km. Du kommer till en lång högerkurva, med havet och en lång sandstrand på höger sida. Håll utkik efter en skylt "BÄNKÅSVIKEN". Uppe till vänster finns stugor att hyra, möjlighet att få lite mat, fika, snacks, telefon, toaletter samt parkeringsplatser. Nere vid stranden finns parkeringar men var försiktig så du inte kör fast i sanden. Eftersom du dyker i ett sommarstugeområde så var vänlig och diskret mot sommarstuge och badgästerna. Det är många som badar här under sommaren och det förekommer båttrafik i viken så ta det lugnt.

Dykplatsbeskrivning

Ett vackert sommarstugeområde och en fin badstrand. Många stugor ligger runt viken som är öppen mot havet vilket gör att den påverkas tydligt av väder och vind. Det är en fin sandsbotten som övergår i grus botten lite längre ut för att tillslut övergå i mjukbotten. Det finns inte så mycket att titta på, det är mest en lämplig plats för avrostnings- och provapå dyk. Eftersom det är mycket långgrunt så kan du få ytsimma en stund innan det är lönt att dyka ned.

Tänk på

Det är ett sommarstugeområde och en välbesökt badstrand.Vissa är nyfikna och andra tycker att dykare är "konstiga" så var hövlig. Båttrafik!!