Persnacken / Allstaforsen

Typ: Strömdyk | Svårighetsgrad: Svår | Maxdjup: 5m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

Det kan vara lite klurigt att hitta men det finns en väldigt stor parkering vid bron som är en slags fiske camp där det oftast bor fiskare och campare på sommaren. Det bästa är om man har 2 bilar så ställer man en bil på parkeringen och tar den andra till persnacken (den vägen kan vara dålig ibland).

Dykplatsbeskrivning

Det är nog bäst att gå i vid Persnacken (den övre kartans vänstra sida)och avsluta dyket strax före bron på den norra sidan. Det bästa är att stanna någonstans och sitta där och kolla på fiskar eftersom dyket är kort. Rör upp grus ibland så kommer det sik och aborrar. Man kan även dyka nedanför bron på den norra sidan men det kan vara mycket svårare pga strömmarna.

Tänk på

Det gäller att veta hur långt kvar det är ner till bron när man dyker här så man inte åker ner i forsen vilket kan vara farligt. Det kan på vissa tidpunkter av året vara mycket strömt här, sommaren brukar vara den bästa tiden att dyka här. Kolla så det inte är några fiskare längs den sträcka ni ska dyka, mitt på dan när solen lyser som mest brukar vara den tid när det är minst fiskare. Se upp så att ni inte slår er på några stockar när ni dras med strömmen. Tag med kniv om ni skulle fastna i några gamla drag eller fiske linor.

Länkar