Trestenshällan

Typ: Natur | Svårighetsgrad: Lätt | Maxdjup: 5m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

På E4:a, följ skyltningen mot Alnö, då du passerat bron kör rakt fram i rondellen. Efter c:a 4,4 km från rondellen pekar en blå skylt med texten Trestenshällan ner till vänster. Följ denna väg ner mot havet, c:a 800m. Då ser du en liten båthamn och en gist, dvs en upphängning för fiskenät i form av en rektangel. Parkera nere vid vattnet, dykplatsen ligger till vänster om dig om bilen är parkerad med fronten mot havet.

Dykplatsbeskrivning

Botten består längst in mot klippan av stenblock i varierande storlek med ett som är litet större, för att c:a 2 meter från klippan övergå till jämn och sandbotten. Maxdjupet är 5 meter c:a 30 meter ut från klipporna i östlig riktning, om man forsätterutåt ökar det med stor säkerhet.

Tänk på

Sommarstugeägare uppskattar sitt lugn, respektera dem. Det ligger litet metallskrot på botten vid bryggan/båtiläggningsplatsen så om igång sker där är det bra att vara litet uppmärksam på detta, det utgör inget hinder om man ser sig för. Platsen är lämplig för övningar, torrdräkt, peak performance buoyancey, navigation etc. sikten är förhållandevis god och botten är sand. Du kan se skorv och om du har tur abborre under dyket.