Piren

Typ: Skrot | Svårighetsgrad: Lätt | Maxdjup: 12m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

Kör över Alnöbron och håll till höger när du kommer till rondellen. Fortsätt söderut genom centrum och när du passerar Permobil-fabriken ska du hålla utkik efter en vit skylt med blå text där det står "Restaurang Piren" som pekar ned mot vattnet. Ta av från huvudvägen där, fortsätt sedan ett par hundra meter till Restaurang Piren. Det ska inte vara några problem att parkera här, men för säkerhetsskull så ring till dem och fråga först (telefonnr hittar du på tex http://www.eniro.se.). Iaf så finns det möjlighet att stå efter vägen lite längre ned, men även här rekommenderar jag dig att ta kontakt med intilliggande hus innan du parkerar och lämnar bilen.

Dykplatsbeskrivning

Vid Restaurang Piren är det möjligt att gå i men det är stenigt så var förskiktig. Det är mycket lättsiltad mjukbotten. När du väl kommer i så finns det många rester av Alnöns historia på bottnen, pirar, bilvrak, motorcyklar, mopeder, och några mindre båtar. Djurlivet utsträcker sig till simpor, abborrar, spigg och lite musslor etc. Bara pålverket från den gamla piren är en orsak att åka hit, att ligga nära bottnen på ca 12m djup och titta på pålverket där det sträcker sig mot ytan

Tänk på

Fråga innan du parkerar bilen, ställer dig och byter om eller tänder grillen. Hos restaurangen eller hos de närmast boende då du befinner dig nära bebyggelse. Det är stenigt och ofta halt när du ska i och ur vattnet. Mellan pålarna i pålverket sitter en del nät, akta dig så att du inte fastnar!

Rättigheterna till bilden tillhör Joakim "Bluepix" Andersson