Skeppshamn

Typ: Natur | Svårighetsgrad: Lätt | Maxdjup: 15m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

Avstånd 45,8km / Restid ca 45min

1) 0.0km - Starta på Landsvägsallén (E4)
2) 1.3km - Följ skylt mot Haparanda fortsätt 21.3 km
3) 22.6km - Följ skylt mot Åstön fortsätt 0.8 km
4) 23.4km - Kör av via avfart och sväng höger in på Torsboda fortsätt 2.4 km
5) 25.7km - Kör vidare in på Centrumvägen fortsätt 20.0 km
6) 45.8km - Framme vid Skeppshamn Man kan köra bilen relativt nära igångsplatsen som lättast sker vid klipporna. Kör gärna undan bilen när du lastat ur, så att den inte står ivägen. Det finns ett hus som tillhör campingen där du bla hittar toalett.

Lämna allt som det var innan!

Dykplatsbeskrivning

En mycket mysig dykplats så långt ut i Sundsvall / Timrå -s skärgård det går att komma med bil. Det finns ett kapell på platsen som uppfördes 1788. Folk är mycket hjälpsamma och trevliga på platsen. Dykplatsen skiljer sig från övriga dyk inne i Sundsvallsbukten med att här finns det småfisk, kantnålar, plattfisk, räkor, tång och växtlighet. Då detta har varit ett militärområde så KAN det finnas granater / ammunition kvar på havsbottnen. RÖR EJ! Meddela fyndet till polisen så snart ni kan! Bottnen är stenhällar, sten, klippor, sand, grus och mer sten. En bra dykplats som passar alla, kan dock vara väderkänslig då den ligger helt exponerad för väder och vind.

Tänk på

Länsstyrelsen utreder om ett ev dykförbud vid Skeppshamn / Lerskär pga att området användes som skjutområde av militären tidigare. OBS: Om du hittar något misstänkt i eller på bottnen, rör det INTE. Ingen vill höra talas om en dykolycka på platsen för att man har "pillat" på en blindgångare.