Spikarna

Typ: Natur | Svårighetsgrad: Lätt | Maxdjup: 10m | Båtdyk: Nej

Vägbeskrivning

Kör över Alnöbron, och håll mot höger i rondellen. Fortsätt följa den vägen ca:12 km. Då kommer du till en avtagsväg till höger och en skylt där det står "Spikarna" och "Lotsstation". Sväng in där och håll till höger. Efter ett par hundra meter kommer du till en bro (hög, brant och smal) ta det lugnt över den om du har en låg bil så att du inte fastnar eller skrapar i. Sväng av till vänster och följ vägen i mellan husen tills du kommer fram till lostsstaionen som ligger i slutet på vägen. Du kan parkera bilen på parkeringen vid lotsstationen. Eftersom du dyker i ett sommarstugeområde så var vänlig och diskret mot sommarstugegästerna. Värna om våra lotsar och var lite trevlig mot dem. OBS: På grund av ovanstående så OBSERVERA ATT DET FÖREKOMMER BÅTTRAFIK!! Både privatabåtar samt med stor lotsbåt och en mindre snabbgående lotsbåt. För att minska risken för olyckor gör följande. 1) Ring lotsarna och meddela att du tänker dyka. Berätta hur många ni är, när ni tänker dyka och var ni planerar att dyka. Telefonnr: 060-586000 2) Sätt upp en dykflagga så synligt som möjligt och så nära ert "dykområde" som möjligt!

Dykplatsbeskrivning

Ett vackert sommarstugeområde idylliskt placerad längst ut på Alnön, i en skyddad vik. Till vänster om du står vid stationen och tittar mot vattnet så finns en liten sand/grus -strand där du lätt kan komma i och ur vattnet. Men observera att du då börjar och avslutar dyket precis vid kajen där lotsbåtarna lägger till. Bottnen är blandad, sand, grus, sten. Det finns en hel del fisk här.

Tänk på

Det är ett sommarstugeområde och vissa är nyfikna och andra tycker att dykare är "konstiga" så var hövlig. Båttrafik!! Meddela lotsarna att ni tänker dyka se ovan.